U prodaji se nalazi mnogo vrsta sokova, sa sodom ili bez, sa šećerom ili bez, gusti i bistri..i tako ređamo podele jednu po jednu.. Domaći sokovi su hladno ceđeni sokovi od kvalitetnih plodova voća i tako sačuvani pasterizacijom za dane koji dolaze. Svi sokovi su bez bilo kakvih konzervanasa, potpuno bezbedni za konzumiranje.

Sokovi se mogu praviti od svih vrsta voća, veoma su bogati raznim vitaminima zavisno od vrste voća.. Domaći sokovi se prave od jabuka, jagoda, višanja, borovnica, aronija, krušaka…

Sok od ceđene jabuke

Najpoznatiji proizvod od jabuke je ceđeni sok, pored jabukovog sirćeta ceđeni sokovi su brend ovoga voća. Otprilike od 1 kilograma jabuka dobija se pola litra soka, naravno zavisno od sorte jabuka taj odnos je nešto drugačiji. Ukus soka direktno zavisi od sorte jabuka.

Jabuka nije lekovita biljka ali sasvim sigurno prija vašem telu, pa tako domaći sok od jabuka pomaže pravilnom funkcionisanju vaših organa.

Sok od jabuka sadrži oko 90 procenata vode i biljnih vlakana, koja utiču na rad našeg digestivnog trakta, zatim vitamini A, B1, B2, B3, B6, B9, C, E i beta-karoten. Mineralni supstanci: kalijum, magnezijum, natrijum, kalcijum, gvožđe, fosfor i mangan, pored toga poseduje još biljne proteine, etarska ulja,  ugljene hidrate, naročito glukozu i fruktozu, pored toga sadrži i značajne antioksidanse.

Hladno ceđeni sokovi